2006-06-01

Tysklandsrapport

Kom till Frankfurt igår. De som flugit hit vet att det är en väldigt lång flygplats, vilket i och för sig innebär att väskan snällt sitter och väntar på bagagebandet när man väl kommer dit. Gjorde ett kort toabesök och fastnade för en skylt bredvid vattenkranen som förklarade att vattnet gick att dricka. Förmodligen som en liten pik till de europeiska kollegor som har klorerat avloppsvatten i kranarna. Men här, ser ni, har vi jäklar i det dricksvatten i kranarna.
Tog en taxi och provade på skoltyskan. Detta var inga som helst prolem eftersom chaffisen inte heller härstammade från det stortyska riket. Väl framme visade det sig att han inte tog kort. Men grabbar - Männer, ni sollen ju för sjutton ein VM om dryga veckan haben. Hur kan ni ha dricksvatten i kranarna samtidigt som det finns taxibolag som inte tar kort? Hade i och för sig kontanter så det var inga problem.
Tog en promenad för att leta upp någon kvällsmat. Eftersom jag alltid försöker hitta ett ställe som serverar Carbonara så behöver jag inte våndas med beslutet. Så fort jag hittar en sådan restaurang så tar jag den. Fortsatte med skoltyskan där vilket funkade lika bra då servitören svarade på italienska. Pastan var riktigt fet och god. Mer smörfet än gräddfet, kan tilläggas. (/K Lindqvist)

/Frasse

1 kommentar:

Kristofer sa...

Det här påminner mig om ett tillfälle på en station i Tyskland, när vi försökte köpa vatten att dricka på bl.a. Burger King. De vägrade ta kort, och var inte heller trevliga nog att t.ex. bjuda på en mugg vatten. Riktigt dålig stil, och det var därför en skön kontrast med trevligheten på den kommande tågresan, där de tog "alla" valutor.