2009-02-02

Alternativ 4

Mac Mini. Finns inte så mycket att säga. Den är jättefin och jättedyr. (80 GB för 5000 kr och 120 GB för 6900 kr.)

+
Mac OS, liten, tyst, DVI, Core 2 Duo

-
Liten hårddisk, dyr

3 kommentarer:

Anonym sa...

inte värt det om det inte ska stå synlig. och knappt ens då. :)

go for 3an i say!

Anonym sa...

Mac OS är plus?

Det finns ju betydligt fler småapplikationer för Windows som kan laddas ner gratis och användas för att förbättra upplevelsen.

(Det tycks finnas någon myt om att Mac OS är stabilare, säkrare osv, men jag upplever både Mac OS och Windows lika i detta hänseende. Speciellt i en pryl som har ett begränsat användningsområde och inte ska användas till en massa knepiga spel och andra applikationer, dvs burken ska vara relativt oflexibel/enformig i sitt nyttjande och kan därför skräddarsys till en tight konfiguration som inte krånglar.)

Kristofer sa...

Mac OS behöver inte vara ett plus för just det här ändamålet men förmodligen är det det eftersom det man behöver finns och det i Mac OS X finns en elegans och omsorg om detaljer som Windows saknar. Det är helt enkelt roligare och mindre enerverande att använda Mac OS än Windows (tycker jag). (Windows 2000 var lite elegant på sitt sätt, men sedan dess har det gått rätt brant utför.)

Om jag själv hade fått välja hade jag valt den billigare Mac minin (fast med 160 GB-disk istället för 80) och så hade jag installerat Debian på den också för att ha en flexibel och skojig miljö att leka med.