2007-06-26

TV-tips

På vardagar vid 19-tiden sänder DR1 gamla Miss Marple-avsnitt med den "riktiga" miss Marple, Joan Hickson. Här kommer en kort resumé av valfri episod:
Utspelar sig i en liten grannby till S:t Mary Mead. Någon sorts misstänkt nykomling har kommit till byn. Miss Marple är där på besök hos en väninna. Någon blir mördad med ett vapen tillhörande en gammal officer som bor i byn. Lite fler blir mördade. Någon blir utsatt för ett mordförsök. Miss Marple reder ut det hela och det visar sig att det inte var den misstänkta nykomlingen eller den försupna officeren som var förövaren utan i verkligheten den som utsattes för mordförsöket som dessutom var halvsyster till nykomligens mammas rumskamrat och ville undanröja ett antal personer för att komma åt ett arv. Plus lite te, kyrkoherdar, tweed och engelska sportbilar.

2 kommentarer:

Hasse sa...

Ojojoj ... så lysande!

Viveca sa...

Men det är ju det som är grejen! Inga blodiga splatt hit och ingen hjärnsubstans dit. Utan snyggt propert klädda damer som går runt och löser fallet på ett snyggt sätt. I love. [och tack, för jag visste faktiskt inte att det gick på DR1]