2009-01-01

TV-datorn, del 1

Hade tänkt en sån här låda. Inte världens snyggaste men jag måste få lite luft omkring den och det funkar inte med vanliga HTPC-chassin som har DVD-bredd.


5 kommentarer:

Kristofer sa...

Fast den är väl rätt så fin, om den är liten?

Men jag undrar ändå varför ni inte bara köper en Mac mini? Tyst, snygg och färdig.

Marcus sa...

Jag hör dig. Men varför är de så dyra? (Och varför har de så liten disk?)

Kristofer sa...

Ja, jag vet, de är lite för dyra, och det är kanske inte den ultimata HTPC:n även om det verkar finnas en massa människor som anstränger sig för att göra den till det. Jag har ju inte köpt en sån själv iheller så då blir det lite svårt att övertala dig :-)

Däremot har jag precis köpt en Squeezebox och jag är glad för den på ett sätt som jag inte trodde jag kunde bli åt teknikprylar längre.
Har du funderat på en lösning med en musikspelare och en videospelare (typ Popcorn Hour) som hämtar sin data via nätverk, istället för att ha en dator vid teven?

Marcus sa...

Ja, det har jag funderat på.
Vi har den bärbara datorn vid TVn idag och vi använder den till att surfa på, visa bilder, kolla på web-tv, spela musik. Och det känns som om man bäst gör dessa saker med en dator. Det är däremot inte helt optimalt med den bärbara där.

Kristofer sa...

Aha, då förstår jag att det är helt rätt med en dator. Men köp en Squeezebox ändå! Man vill ju inte behöva sätta på teven för att lyssna på musik.